Periskop

Foredrag: Kan man overhovedet stole på en politiker?

Ved hjælp af anekdoter, tal og løse påstande forsøger Niels Krause-Kjær at besvare spørgsmålet. Det tager ham mindst en time, og der er bestemt basis for at diskutere bagefter. For kan man stole på en journalist? Kontakt Krause

Bøger

Skønlitteratur

Kongekabale”Kongekabale”, roman, Gyldendal, 2000

En trafikulykke kvæster lederen af et af landets største partier livsfarligt. Ulykken udløser en magtkamp i partiet mellem politikerne Erik Pingel og Svend Gunnar Kjeldsen. Journalist på Dagbladets Christiansborg-redaktion Ulrik Torp blandes ind i striden og tvinges til at tage stilling.
En roman om politik, spindoktorer og journalistik. Romanen var forlæg til filmen af samme navn, instrueret af Nikolaj Arcel. Kongekabale, produceret af Nimbus Film i 2004, fik bl.a. en Bodil-pris for årets bedste film.

 

Tilskueren”Tilskueren”, roman, Gyldendal, 2004

Jørgen Skovby er en stille mand, der arbejder på avisens navneredaktion. En aften overværer han et mord. Offeret var en journalist, som arbejdede på en artikel om prominente borgeres politiske fortid. Jørgen Skovby hvirvles imod sit ønske ind i sagen og må forholde sig til sine venners fortid.
En roman om hvorvidt en stærkt venstreorienteret fortid kan ødelægge en stærk borgerlig fremtid. Og historien om et menneske og et land, der egentlig er ligeglad.

 

 

Faglitteratur

Den poitiske landsby”Lars Løkke - et portræt af Danmarks statsminister”, Jyllands-Postens Forlag, 2009.

Dette er fortællingen om Lars Løkke Rasmussens vej til landets mest magtfulde post. Om den unge landsformand for Venstres Ungdom, der stillede op til hvad som helst og sjældent blev valgt. Om et ekstraordinært politisk talent og en rejse gennem et politisk levnedsforløb, der normalt kræver flere liv at gennemleve. Læs første kapitel her og bogens afsluttende kapitel her. Se uddrag af anmeldelser her.

 

 

 

 

 

Den poitiske landsby”Man har et standpunkt”, Thaning & Appel, 2008

I tekst og hundrede af de bedste billeder fortælles nogle af historierne fra de seneste 50 år i dansk politik. Dansk politik er ikke kun grå jakkesæt og sure håndtasker. Der står rigtige mennesker bag. Bogen er et opgør med politikerleden og en varm omfavnelse af de politikere, vi selv har valgt.
Læs uddrag af bogen her. Se uddrag af anmeldelser her.

 

 

 

 

Den poitiske landsby”Den politiske landsby”, Ajour, 2003

En undervisnings-/debatbog om udviklingen i den politiske journalistik og brug af politiske rådgivere. Christiansborg beskrives som en landsby med journalister, spindoktorer og politikere, der alle har en tendens til at lukke sig om hinanden. Der argumenteres ydermere for, at medierne har en tendens til at skåne politikeres privatliv, når det rent faktisk har politisk betydning og omvendt udstille privatlivet, når det er politisk ligegyldigt.

 

 

 

Imperator”Imperator - sagen uden om Brixtofte”, Gyldendal, 2006

Bogen er skrevet af advokat René Offersen i samarbejde med Niels Krause-Kjær. René Offersen var en af tidligere borgmester og folketingsmedlem Peter Brixtoftes forsvarere i byretten. Bogen forholder sig ikke til Peter Brixtoftes skyld, men forsøger at beskrive, hvorvidt systemet i bred forstand gjorde sit yderste for at sikre en proces, som alle bagefter kunne være stolte af eller i det mindste bekendt. Bogen gennemgår, hvordan nogle personer og institutioner medvirkede til princippernes fald, imens andre blot så den anden vej.

 

Politisk journalistik og kommunikation”Politisk journalistik og kommunikation” (bidrag), Forlaget Samfundslitteratur, 2006

Bogen er redigeret af Peter Bro, Rasmus Jønsson og Ole Larsen og har derudover bidrag af Jan Juul Christensen, Lotte Hansen, Connie Hedegaard, Amalie Kestler, David Trads og Niels Krause-Kjær. Antologien blev lavet på baggrund af en konference på Syddansk Universitet arrangeret af Center for Journalistik og behandler forandringer i forholdet mellem politik og medier.

 

Samtaler om spin”Samtaler om spin” (bidrag)  Haase & Søns forlag, 2006

I bogen interviewes en række personer om spin, medier og politik. Interviewene er lavet af Mads Christian Esbensen og Bo Bredsgaard Lund. Udover Niels Krause-Kjær medvirker blandt andre Christopher Arzrouni, Hans Engell, Marianne Jelved, Michael Kristiansen, Anker Brink Lund, Henrik Qvortrup og Kresten Schultz-Jørgensen.

 

 

 

Samtaler om spin”Et løft(e) til journalistikken” (bidrag), Syddansk Universitetsforlag, 2008

Bogen er redigeret af Troels Mylenberg og Peter Bro. Antologien er udgivet i anledning af 10 års jubilæet for journalistuddannelsen på SDU med bidrag fra blandt andre Ulrik Haagerup, Erik Albæk, Tom Buk-Swienty og Lasse Jensen. Læs bidraget fra Niels Krause-Kjær her og journalistløftet her.

 

 

Andet

Samtaler om spin”Midtjyske fortællinger” (bidrag), Hald Hovedgaard, 2008

En antologi om den nye Region Midt fra Vestkysten til Østjylland. 20 forfatteren fik til opgave at skrive om ”et sted de holdt af” for på den måde at få en række forskellige fortællinger fra den nye region. Antologien ud af stederne i Midtjylland er redigeret af Lene Rikke Bresson. Læs Niels Krause-Kjærs novelle her.

 

 

 

Niels Krause-Kjær - mobil: 30 91 32 02 - post@nielskrause.dk